Akvaryumlar.NeT / TATLISU / Discus / diskus besleme

Kullanıcı Adı:
Şifre:
Kayıt Ol Ara Bugünkü Mesajlar Yeni Mesajlar Üye Listesi Takvim Yardım

Ara
Gelişmiş Arama

Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 
Normal Mod | Çizgisel Mod
diskus besleme
Yazar Mesaj
ayyıldız
Newbie
*

Grup: Üye
Statü: Çevrimdışı
diskus besleme

Öncelikle siteniz hayırlı olsun güzel olmuş. Ben şu anda malawi ciklit beslemekteyim ama diskus beslemek istiyorum sormak istediiğimse diskus akvaryumu nasıl olmalı ne tür mazemeler kullanmalıyım ve en önemlisi ph en büyük sorun ph i nasıl düşürebilir ve sabit tutabilirim
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler?

SERDAR TÜRK / İSTANBUL
03-23-2006 09:38 AM
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
mevlüt
Newbie
*

Alıntı:
Öncelikle siteniz hayırlı olsun güzel olmuş. Ben şu anda malawi ciklit beslemekteyim ama diskus beslemek istiyorum sormak istediiğimse diskus akvaryumu nasıl olmalı ne tür mazemeler kullanmalıyım ve en önemlisi ph en büyük sorun ph i nasıl düşürebilir ve sabit tutabilirim
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler?

İlk olarak teşekkür ederiz.
Sorularınıza gelince ülkemizde geçtiğimiz yıllara nazaran discus beslemek çok daha kolay.Bunun nedeni bizlerden önceki arkadaşlarımızın bu konularda yaşadıkları tecrübeleri bizlerle paylaşmasının katkısı büyüktür.Mesela şuan ülkemizin şebeke sularında discus büyütmek ve üretmek mümkündür.Özellikle ülkemizde doğup büyüyen discusların daha dayanıklı oldukları kanıtlanmıştır.Yurtdışından gelen discusların nekadar da sağlıklı olsalar 2-3 ay gibi bir zamanda ani ölümleri görülmüştür .Bunun içindirki discusun hangi kaynaklardan geldiği,hangi ülkenin balığı olduğu,hatta hangi üreticinin balığı olduğuda çok önemlidir.

İlk aşamada akvaryumunuza filtrelenmiş (filtreden geçirilmiş karbon,elyaf) ve dinlendirilniş suyu koyduktan sonra seranın su düzenleyicileri var sera aqutan bundan ilave etmeniz gerekmektedir ki suyunuzda gerekli olan bakteri oluşumu hızlanmış olsun.Benim önerim ilk aşamada taban malzemesi kullanılmamasıdır.Nedenine gelince ph nitrat gibi değerleri ayarlamanız daha kolay olacaktır.Filtrenin içinde sadece subrat ve elyaf olması mecburidir.Başka bir malzeme suyu yumuşatmak için felan koymana gerekyok.Hep üreticilerin dediği bir söz vardır artı malzemelere vereceğin paraya balık al!.PH olayına gelince sera nın damlalı ph test leri var 15 ytl civarı olması lazım onlardan alın ve balıkları koymadan ölçün.Normal değerler 6.0 la 7.2 dir.bizim şebeke sularının ph ı 7.2 civarındadır.Akvaryumun içine olmassa olmazlarımdan biri kütüktür muhakkak alın.ama +bitki, süs koymayın.Bunları yaptığınızda haber verin devamını ilave edelim.

Saygılar.

03-23-2006 10:32 AM
ayyıldız
Newbie
*

çok saolun içim bu konuda çok rahatladı..

SERDAR TÜRK / İSTANBUL
03-23-2006 03:51 PM
mevlüt
Newbie
*

Rica ederim.İşallah ilerde nasıl eş bulurum ve nasıl yavru çıkarırım gibi soruları sorarsınız.

03-23-2006 04:47 PM
ayyıldız
Newbie
*

inşallah tekrar bilgileriniz için saolun çok yardımı dokundu.Ama ben bitki koymayı düşünüyodum neden koymayayım ve kükürtü nerde bulabilirim ve ne kadar kullanmalıyım.Kükürtün nasıl bi yararı olacak.

SERDAR TÜRK / İSTANBUL
03-23-2006 04:52 PM
mevlüt
Newbie
*

Nekadar kimyasal koyarsanı işiniz okadar zor olur.Su değerlerini tutturamassınız.

03-23-2006 06:12 PM
manol
Newbie
*

fma55discus

sana alkışlar diyorum baska bısı demıyorum bilgilerin devamı gelsın....

bir çin balık atasözü derki çan çin çun fısh fişh foşşşh

meaaaali ; günde iki ogun yemek temiz su bol oksıjen ve canlı bıtkı bunları verırsen hoşş vermezsen bu iş  boşşşşş........

:lol:

06-13-2006 04:55 AM
mevlüt
Newbie
*

Very Happy  Very Happy  Very Happy

Yakında kendi yavrularımın fotoları geliyor.

07-13-2006 11:57 AM
discus
Junior Member
**

RE: diskus besleme

Merhaba serdar kardeşim; İlk etapta üretim düşünmüyorsan suyun değerleri ile oynamamanı tavsiye ederim. Mevlüt arkadaşım konuyu güzel anlatmış. Bende sana şebeke suyunu bi kafa motoru vs. gibi seçeneklerle en az 24 saat havalandırdıktan sonra günlük yada gün aşırı %25 oranında su değişimi yapmanı tavsiye ederim. Balıkların daha sağlıklı ve hızlı gelişir. Su değerlerini de fazla kimyasal madde kullanmanı tavsiye etmem. Eğer üretim düşünüyosanda ozmos ve digital bi ph metre olmazsa olmazlardan. Kolay gelsin.

Saygılar,

04-25-2008 12:14 PM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
« Daha Eski | Daha Yeni »
Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder