135*65*70 cm ölçülerinde atman 3338 dış filtre*ehım 300 wat ısıtıcı*atman dalga motoru *hava motoru ve hava taşından oluşan akvaryumuma 4 adet ahli 4 adet sarı prenses 4 adet yunus 4 adet conpersis (bu adı pet shop söyledi yanlış yazmış olabilirim) 4 adet papağan balığını yavru olarak koydum bunların yanına 2 adet vatoz biri albina 2 adet botia ve 2 adet kırmızı 5 cm lik papağan koydum şimdi bir doğru bir karma yaptım mı iki başka hangi balğı koyabilirim..
135*65*70 cm ölçülerinde atman 3338 dış filtre*ehım 300 wat ısıtıcı*atman dalga motoru *hava motoru ve hava taşından oluşan akvaryumuma 4 adet ahli 4 adet sarı prenses 4 adet yunus 4 adet conpersis (bu adı pet shop söyledi yanlış yazmış olabilirim) 4 adet papağan balığını yavru olarak koydum bunların yanına 2 adet vatoz biri albina 2 adet botia ve 2 adet kırmızı 5 cm lik papağan koydum şimdi bir doğru bir karma yaptım mı iki başka hangi balğı koyabilirim..
Başka balık koymayı bırakın, akvaryumunuzdan balık çıkarmanız gerekecek. Neden mi? Tamam akvaryum büyük, ancak bu her balığı koyabileceğiniz anlamına gelmiş. Karma yapmak istiyorsunuz ama yaptığınız dünya karması olmuş. Farklı su şartları ve farklı habitatlardan gelen balıklar bir arada. Botia macracanthus bir sazansıgildir. Asya kökenlidir. Ahli, yunus, sarı prenses malawi gölü afrika kökenlidir. Papağan ise sunni üretim amerikan kökenli bir balıktır. Karma akvaryum böyle olmaz. Tek bölge balıklarından karma yapabilirsiniz. O zaman buna karma diyebiliriz. Önerim malawi balıklarını bırakmanız ve diğer türleri akvaryumunuzdan uzaklaştırmanızdır. Küçükken sorunsuz görünen bu balıklar ilerleyen zamanlarda büyük sorunlar yaratacak, maddi ve manevi anlamda kayıp yaşayacaksınız. Papağanı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Umarım biraz fikir verebilmişimdir.
Saygılarımla...
Murat arkadaşımıza katılıyorum.Çok karma bi akvaryum olmuş :lol: Size tavsiyem tek tür beslemeniz.
bilgi için teşekkürler anladığım kadarıyla botia dan vazgececegiz bunun yerine nasıl bir dip balığı koymalıyım ..Papağanlarda gidiyor anlaşılan bunların yerine ne tavsiye edersiniz.Ben tek tür beslemek istemiyorum.şimdi bende ahli yunus ve conpresis kalıyor başka ne koyabilirim.
slm karma malawi ciklitleri olarak s prensesler, yunuslar, vede ahliler kalsın derim. :) sağlıkllı balıklar.
bilgi için teşekkürler anladığım kadarıyla botia dan vazgececegiz bunun yerine nasıl bir dip balığı koymalıyım ..Papağanlarda gidiyor anlaşılan bunların yerine ne tavsiye edersiniz.Ben tek tür beslemek istemiyorum.şimdi bende ahli yunus ve conpresis kalıyor başka ne koyabilirim.
Conpresis dediğiniz balık sanırım bir "Altolamprologus compressiceps" türü. Yani balığın asıl ismi bu değil bu sadece geldiği familyayı belirtiyor ve bir Tanganyikan gölü balığıdır. Maalesef oda malawilerle olmaz. Emin olmak için aşağıya bir kaç resim ekliyorum, bunlara benziyor mu?
Ayrıca size önerim iyi bir araştırma yaptıktan sonra hangi tür besleyeceğinize karar verin ve balıklarınızı tanıyın. Balıkların çok çeşitli olması önemli değil, sizin onlara ne kadar sağlıklı baktığınız önemli. Ancak o zaman bu işten keyif alabiliriz.
Saygılar...

bilgi için saolun.şimdi comper.. dediğim balığı araştırdım malawi balığı yaprak çiklet deniyor resimlerinede baktım ama yinede sorun çünkü saldırgan.papağanları ve yaprakları çıkartıyorum türleri inceledim bunların yerine sarı imparator-kral-ıceman-snow prenses türlerini tercih edeceğim bu sizce nasıl olur.
slm ,fazla karma göze hoş olmaz.benim fikrim,s perenses,albinosnow,aismen,birde yunus,piyasada en gecerli balıklar alması kolay satması kolay,diğerlerini boşuna beslersin derim.sağlıklı balıklar :oops:
bilgi için saolun.şimdi comper.. dediğim balığı araştırdım malawi balığı yaprak çiklet deniyor resimlerinede baktım ama yinede sorun çünkü saldırgan.papağanları ve yaprakları çıkartıyorum türleri inceledim bunların yerine sarı imparator-kral-ıceman-snow prenses türlerini tercih edeceğim bu sizce nasıl olur.
Tamam şimdi karma olmaya başladı işte. :wink: Akvaryum ne kadar büyük olursa olsun, tür sayısı bence 3-4 civarında tutulmalı. Bu tercihler yapılırkende agresif olma durumları birinci planda olmalı. Sizin conpresis yani yaprak cichlidin orjinal adı "Dimidiochromis compressiceps", başlığı takip eden arkadaşlara bilgi amaçlı eklemiş olayım.
Saygılarımla...